/// Ziekenvervoer

ZIEKENVERVOER VIA MUTAS

Sinds 1 januari 2019 is tik-tax erkend als partner van MUTAS. MUTAS of Mutualistische AlarmCentrale coördineert het ziekenvervoer voor een groot aantal mutualiteiten (*). tik-tax is via een overheidsopdracht beschikbaar met drie wagens.

Als klant van tik-tax kan je uitdrukkelijk je wens uiten bij je contact met MUTAS om ook voor je vervoer als patiënt een beroep te doen op de diensten van tik-tax bv. Voor vragen over de precieze werking kan je altijd bij één van onze medewerkers terecht.

MUTAS vzw

(*) De mutualiteiten aangesloten bij MUTAS zijn:

Hiermee vertegenwoordigen zij 8.800.000 leden, dus de kans dat je op de diensten van MUTAS én dus tik-tax een beroep kan doen is bijzonder groot.

PRAKTISCH

Mutas kan voor leden van ziekenfondsen (zie hoger) en OCMW’s niet-dringend ziekenvervoer organiseren naar ziekenhuizen, behandelcentra of andere. De aanvrager contacteert onze centrale en MUTAS staat in voor de volledige praktische en administratieve afhandeling van elke aanvraag.

Nationale dienstverlening - MUTAS - mutualistische alarm- en zorgcentrale België

  • Online aanvragen: www.mutas.be/lisa
  • Telefonisch Nederlands: 078 / 15.95.95
  • Telefonisch Frans: 078 / 15.65.65

PARTICULIER ZIEKENVERVOER

Ook in moeilijke tijden is tik-tax er voor je. Voor ziekenhuisbezoek kan je rekenen op tik-tax, hetzij als bezoeker, hetzij als patiënt.

Wij zijn beschikbaar voor ritten naar alle ziekenhuizen:

  • AZ Oudenaarde, Oudenaarde
  • AZ Glorieux, Ronse
  • AZ Sint-Elisabeth, Zottegem
  • AZ Sint-Vincentiusziekenhuis, Deinze
  • UZ Gent, Gent

Naast het UZ Gent en de nabijgelegen ziekenhuizen in de Vlaamse Ardenen, zijn wij ook beschibaar voor ritten naar ziekenhuizen in Gent, Kortrijk, Waregem, Aalst, Dendermonde, Sint Niklaas voor patiënten én bezoekers uit de Vlaamse Ardennen.

Naast het zittend ziekenvervoer zijn wij ook beschikbaar voor rolstoelpatiënten.

Hoe boeken?

  • of je belt naar ons centrale nummer 055 69 69 69 gedurende de kantooruren of spreekt één van onze chauffeurs onderweg aan;
  • of per mail via info@tiktax.be

Ongeval en urgentie

Werd je plots opgenomen in een ziekenhuis zonder je eigen wagen? tik-tax is beschikbaar om je veilig thuis te brengen. Onze coördinator helpt je graag verder.

tiktax - onze wagens
tiktax - onze wagens 2018

Voor de basisdienstverlening rijden wij je vooral met onze Volvo XC60. Voor ziekenvervoer gebruiken wij graag de Volvo XC90 om de patiënt extra comfort te bieden in soms moeilijke tijden, in meer uitzonderlijke gevallen met een minbus (Renault Trafic).