NL Voertuigen

Basisdienstverlening

In 2012 startte tiktax met drie splinternieuwe minibusjes Nissan NV200 Evalia. Na vijf-zes jaar trouwe dienst werden zij stelselmatig vervangen.

Nieuwe voertuigen

In juli 2017 konden we fier onze eerste nieuwe wagen voorstellen: een Renault Trafic Passenger die tot acht passagiers comfortabel kan vervoeren. Deze wagen is zowel praktisch voor luchthavenvervoer, shuttledienst als bij evenementen. Midden augustus 2017 werd een Volvo XC60 aan het wagenpark toegevoegd. De Volvo XC60 is bij uitstek dé wagen die ons toelaat in alle weersomstandigheden en alle plaatsen in de Vlaamse Ardennen onze klanten comfortabel op hun bestemming te brengen. De wagen is uitgerust met een vierwielaandrijving, in wintertijd voorzien van een stel degelijke winterbanden. Het zwart lederen interieur is strak maar comfortabel.

Wagenpark

Taxi's met taxameter

Voor de dagelijkse dienstverlening zijn onze wagens allen uitgerust met taxameters conform de wetgeving. Dit verzekert een absolute transparantie naar onze klanten dat de aangerekende kosten conform zijn met onze vergunde tarieven.

Voor onze wagens kiezen wij voor comfort, veiligheid en degelijkheid.

  • Volvo XC60 (2017) : T-XAE-662 : 4 passagiers
  • Volvo XC90 (2016) : T-XAE-515 : 6 passagiers
  • Renault Trafic Passenger (2017) : T-XAC-800 : 8 passagiers
  • Renault Kangoo (2010) : T-XAG-123 : 4 passagiers incl. 1 rolstoelgebruiker

tik-tax gebruikt het systeem CABMAN-BCT als taxametersysteem. Het systeem registreert permanent de beweging van onze wagens. De detailinformatie van de ritten is twee maand consulteerbaar.

Wist je dat alle boorddocumenten van tik-tax digitaal beschikbaar zijn bij het Departement Mobiliteit en Openbare werken? Inderdaad, alle gegevens van onze wagens (gelijkvormigheidsattest, keuringsbewijs, inschrijvingsbewijs, verzekeringspolis, verzekeringsbewijs) beschikbaar zijn in de Centaurus database van de Vlaamse Overheid.

Wist je dat het een wettelijke vereiste is dat alle ritteninformatie (anoniem) beschikbaar is in de Chiron database van de Vlaamse Overheid? tik-tax kiest resoluut voor transparantie en precisie in zijn werking in lijn met de geldende wetgeving.

tiktax - Renault Trafic Passenger sinds 14/07/2017
tiktax - Renault Trafic Passenger 8 personen sinds 14/07/2017

Kinderstoelen

Heel frequent vervoeren we gezinnen met jonge kinderen. Voor onze kleinsten hebben we drie kinderstoelen (SystemFix) beschikbaar die in alle wagens kunnen gebruikt worden.

Aanhangwagen

Wij beschikken over een ruime aanhangwagen die flexibel kan ingezet worden:

  • vervoer van fietsen;
  • vervoer van extra bagage;
  • ...

Vraag ons naar de mogelijkheden.

Betaalterminals

Een deel van de vlotheid van onze service geldt ook de afrekening. Deze kan vlot gebeuren met de aanwezige betaalterminals die zowel debet- als kredietkaarten accepteren. Voor events raden wij aan met ons kantoor contact op te nemen en de betalingsmodaliteiten (vooraf, naderhand) te bespreken. 

Geschiedenis

De extreem bekende minibusjes van tik-tax zijn niet meer in de vaart. Origineel startte tik-tax in 2012 met de aankoop van drie minibusjes Nissan NV200 Evalia. De drie busjes konden zes personen vervoeren en waren uitgerust met een LPG installatie wat de milieu-impact beperkt hield. Het vermogen van deze wagens was echter beperkt waardoor een eerste vervanging gebeurde met een dieselversie. In de loop van 2017-2018 werden de drie wagens echter uit roulatie gehaald 

tiktax - Nissan NV200 - werkpaardje sinds 22/12/2012
tiktax - markant deel van het straatbeeld van Oudenaarde van 22/12/2012 tot medio 2018.